Rondom Valkenswaard…

14 september 2023

Actualiteiten Anja Hertroijs Sarah van Hout-Trienekens Valkenswaard

In de huidige editie van Rondom Valkenswaard… staat een artikel over de wisseling van de wacht van onze uitvaartverzorger in Valkenswaard. Lees hieronder het volledige artikel.

Al jarenlang is Anja Hertroijs hét gezicht van Van der Stappen Uitvaartverzorging in Valkenswaard. Een vertrouwd Valkenswaards gezicht, dat nabestaanden met haar vakkennis, accuratesse en empathie terzijde staat bij het vormgeven van een uitvaart na een overlijden. Twee jaar geleden kwam Sarah van Hout-Trienekens haar als uitvaartverzorgster vergezellen. Sindsdien gaven ze samen invulling aan het belangrijke, delicate werk in de uitvaartverzorging. Nu is het moment daar dat Anja terugtreedt als uitvaartverzorgster en Sarah de rol als aanspreekpunt van Van der Stappen in Valkenswaard van haar overneemt.

Anja mag dan een stap terugdoen, ze verdwijnt zeker niet volledig van het toneel. Ze blijft werkzaam binnen de Van der Stappen-organisatie, waar ze haar kennis en ervaring zal inzetten om de kwaliteit van de uitvaartverzorging te waarborgen. “Na bijna negentien jaar als uitvaartverzorgster werkzaam te zijn geweest, is het nu tijd om een nieuwe richting in te slaan”, aldus Anja. “Ik dank alle mensen voor wie en met wie ik heb mogen werken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld. Ik koester de warme herinneringen aan al die mensen in Valkenswaard die ik heb mogen leren kennen en die ik van dienst heb mogen zijn. Dat geeft een bijzonder gevoel van rijkdom. In het volste vertrouwen geef ik het stokje door aan Sarah”.

Bevlogen
Vanaf nu is dus Sarah, eveneens een échte Valkenswaardse, het gezicht van Van der Stappen. Ze is even bevlogen als haar voorgangster en mentor en even nauw betrokken bij de mensen voor wie ze werkt: “Het geeft heel veel voldoening om mensen te mogen bijstaan in een moeilijke periode. Om te kunnen bijdragen aan het verlichten van zorgen en aan het inrichten van een mooie, stemmige en vooral bij de overledene en de familie passende ceremonie. Dat is een grote verantwoordelijkheid, maar juist daardoor is het zulk dankbaar werk. Juist de combinatie tussen de persoonlijke betrokkenheid enerzijds en de organiserende taken anderzijds maakt het zo boeiend”.

Uitvaartcentrum
Binnen de dienstverlening van Van der Stappen in Valkenswaard is het uitvaartcentrum aan de Bergstraat in Dommelen van groot belang. Het biedt ruimte voor opbaring en rouwbezoeken, maar ook voor intieme, informele diensten voor gezelschappen tot 25 personen. Er kunnen foto’s worden getoond op een scherm en er kan muziek worden afgespeeld. Er is geen aula-opstelling, het heeft meer de uitstraling van een woonkamer, wat de intimiteit en sereniteit ten goede komt. Voor nadere informatie belt u onderstaand nummer. Van der Stappen Uitvaartverzorging is aanwezig op de Seniorenmarkt op zaterdag 30 september in het gebouw De Hofnar in Valkenswaard. Naast Sarah treft u daar ook Arna, een van de vertrouwde gezichten van het uitvaartcentrum aan de Bergstraat. Zij zijn beschikbaar om u van alle gewenste informatie te voorzien.