Nazorg

Ook na de uitvaart staan wij voor je klaar. Het werk van onze uitvaartverzorgers stopt namelijk niet na het verzorgen van het afscheid. Een verlies is heel ingrijpend. En iedereen rouwt op andere manier. Voor veel nabestaanden komt vaak hier pas ruimte voor na de uitvaart. Juist als de aandacht van anderen en de grootste drukte voorbij zijn, is het verlies extra voelbaar.

We willen je graag ook na het afscheid verder helpen. Wij nemen binnen enkele weken na de uitvaart altijd contact op met de opdrachtgever van de uitvaart. Zo kunnen wij inventariseren of er nog een hulpvraag is en waar wij dan precies bij kunnen helpen. Vaak krijgen wij dan vragen over het nalatenschap van uw overleden dierbare.

Van der Stappen

Nabestaandendesk & Zorgen Erna

Wanneer je een uitvaart door ons hebt laten verzorgen heb je recht op toegang tot het online Nabestaandendesk-dossier of een boekje van Zorgen Erna. Beide uitgebreide hulpmiddelen waarmee je stapsgewijs overzicht en inzicht krijgt in alle praktische zaken. Zaken die misschien al gedaan zijn, maar ook die nog moeten gebeuren. Dat bespaart veel moeite en onduidelijkheid in het afwikkelingstraject.

De juiste informatie met checklist zorgt voor overzicht. Door de stappen en de takenlijst te doorlopen weet je sneller wat je moet doen en kom je goed voorbereid bij de notaris of een andere specialist. Een bezoek aan deze persoon is dan vaak efficiënter of zelfs helemaal niet meer nodig. Het systeem genereert waarschuwingsmails indien cruciale termijnen voor bepaalde taken overschreden dreigen te worden. Een Nabestaandendesk-dossier kun je delen met bijvoorbeeld familieleden. Op deze wijze kunnen anderen meekijken en werkzaamheden worden verdeeld.

Omgaan met rouw

Veel mensen vinden de kracht om na een verlies weer verder te gaan, met of zonder begeleiding. Wat niet wil zeggen, dat dat gemakkelijk is. Mensen hebben echter veerkracht. Je hebt wellicht al eens versteld gestaan van je eigen kracht in tijden van verlies en teleurstelling. Daarbij is steun uit je vertrouwde omgeving zó belangrijk. Erkenning en gedragen worden door de mensen om je heen, geven bedding en troost bij elk verlies. Dat iemand vraagt: “Wat heb jij nodig?” Dat iemand er ‘gewoon’ voor je is, meevoelt en deelt in je verdriet. Je laat het verlies niet los, je gaat het anders vasthouden. Het nieuwe zit niet in het terugkrijgen van het verlorene maar in jouw terugkeer. Zodat je het verlies kan ‘verweven’ in je leven. Het wordt deel van jouw verhaal.

 

Deze informatie is verzorgd door Jeanne van Mierlo, verlies- en rouwtherapeut van BrightBlue Coaching & Training. Van der Stappen werkt nauw samen met verschillende verlies en rouwtherapeuten om de nabestaanden de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Van der Stappen uitvaartverzorging
Van der Stappen

Agenda & activiteiten

Wij vinden het belangrijk om mensen zo goed mogelijk voor te lichten. We verzorgen regelmatig kosteloos voorlichtingen en lezingen voor organisaties en particulieren over bijvoorbeeld postmortale zorg, uitvaartwensen en de diverse mogelijkheden rondom afscheid. Daarnaast organiseren wij jaarlijks het Herinneringsconcert en activiteiten rondom Allerzielen. Helaas is het op het moment niet mogelijk om activiteiten te organiseren door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Contact

Herinneringen vastleggen

Steeds meer mensen kiezen voor een blijvende herinnering, in een vorm waarbij hun overleden dierbare echt dichtbij blijft. Een van de mogelijkheden daarvoor is een stijlvol herinneringssieraad met daarin een beetje as of een vingerafdruk van je overleden dierbare. Een dergelijk sieraad draagt letterlijk een dierbare persoonlijke herinnering en symboliseert de schoonheid van het leven dat samen gedeeld werd. Het dragen van zo’n persoonlijk sieraad met tastbare herinnering kan je mogelijk ook wat troost bieden.

Zelf een ervaring insturen?

Het is niet nodig je naam en woonplaats achter te laten.
Dank alvast voor je reactie!

Formulier

Ervaring