Nazorg overlijden

Het werk van de uitvaartverzorger stopt niet na het verzorgen van de uitvaart. Juist dan is het erg belangrijk om zorg te dragen voor de nabestaanden.

Nazorg houdt in dat er een nazorggesprek plaatsvindt met nabestaanden om te inventariseren of er nog een hulpvraag is waar de uitvaartverzorger bij kan helpen. Bijvoorbeeld over de afwikkeling van het nalatenschap van jouw overleden dierbare of over het rouwproces. Bij veel nabestaanden is er pas ruimte voor rouwverwerking na de drukte van de uitvaart. Ook dan staan onze uitvaartverzorgers of verlies- en rouwtherapeuten voor je klaar.

Van der Stappen

Nalatenschap regelen

Het regelen van het nalatenschap hoef je niet alleen te doen. Na de uitvaart krijg je namelijk toegang tot het online Nabestaandendesk-dossier of het boekje Zorgen erna. Dit zijn hulpmiddelen waarmee je stapsgewijs begeleid wordt in de afwikkeling van het nalatenschap.

Deze hulpmiddelen zorgen voor overzicht. Zo kom je goed voorbereid bij de notaris of een andere specialist. Wellicht is het zelfs mogelijk de erfenis te verdelen zonder notaris. Ook bestaat er de mogelijkheid het dossier te delen met familieleden en zo werkzaamheden te verdelen.

Nadat nabestaanden bij de UVV hebben aangegeven gebruik te willen maken van deze (kosteloze) hulpmiddelen, worden er inloggegevens gedeeld waarmee je kan inloggen in het nabestaandendesk.

Inloggen nabestaandendesk

Omgaan met rouw

Van der Stappen werkt nauw samen met verlies- en rouwtherapeuten om nabestaanden goed te begeleiden. Zo werken we regelmatig samen met Jeanne van Mierlo, verlies en rouwtherapeut van BrightBlue Coaching & Training.

Volgens Jeanne gaat iedereen anders met rouw en rouwverwerking om. Er zijn verschillende fasen van rouw, maar er is geen logische volgorde en ook niet zoiets als een eindtijd.

Je kan hier meer lezen over wat Jeanne schrijft over omgaan met verlies en rouw en over wanneer het goed kan zijn om begeleiding te zoeken.

Lees meer
Van der Stappen

Herinneringsbijeenkomsten en lezingen

Wij vinden het belangrijk om mensen zo goed mogelijk voor te lichten over het thema rondom overlijden en stil te staan bij rouw en verlies.

We verzorgen regelmatig voorlichtingen en lezingen voor organisaties en particulieren over bijvoorbeeld postmortale zorg, uitvaartwensen en de diverse mogelijkheden rondom afscheid. Daarnaast organiseren wij regelmatig bijeenkomsten om onze overleden dierbaren te herdenken, zoals herinneringsconcerten en activiteiten rondom Allerzielen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Blijvende herinnering na overlijden

Steeds meer mensen kiezen voor een blijvende herinnering in een vorm waarbij hun overleden dierbare dichtbij blijft.

Een van de mogelijkheden daarvoor zijn gedenksieraden. Dit kan een sieraad met as of een vingerafdruk van je overleden dierbare zijn, maar je kan ook denken aan het samenvoegen van de trouwringen na een overlijden. Het dragen van zo’n persoonlijk sieraad met tastbare herinnering kan je troost bieden tijdens het rouwproces. Hieronde kan je onze folder downloaden over verschillende nagedachtenisvormen.

Download folder
Van der Stappen

Digitale nalatenschap

Heb jij al eens nagedacht wat er gebeurd met jouw social media profielen, online accounts of de virtuele stapel foto’s die op de smartphone opgeslagen staan?

Veel mensen leven na hun overlijden ongewild digitaal verder. Daarom is het belangrijk om ook over deze digitale erfenis na te denken. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

Meer informatie

Digital Life Legacy: Kenniscentrum voor digitale nalatenschap

Wij hebben een samenwerking op het gebied van digitale nalatenschap met Digital Life Legacy hét kennis- en expertisecentrum voor Digitale Nalatenschap en levert de volgende diensten:

  • Toegankelijk maken van apparaten als laptops waar nabestaanden de wachtwoorden niet van hebben
  • Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals geheugenkaartjes of USB-sticks
  • Verzorgen van presentaties en workshops over digitale nalatenschap en tips over het veiligstellen van data
Ontdek meer

Zelf een ervaring insturen?

Het is niet nodig je naam en woonplaats achter te laten.
Dank alvast voor je reactie!

Formulier

Ervaring