Monique van Heesch-Toirkens

Geldrop

“Met een bevolkingsdichtheid van ruim 500 mensen per km2 is Nederland een dichtbevolkt land. We leven samen met diverse nationaliteiten, culturen en geloven en met recht is Nederland dan ook een multiculturele samenleving te noemen. Het kan niet anders dan dat we vaak verschillend denken en voelen, ook als het gaat om het invullen van een uitvaart.

Onder de paraplu van de Nederlandse regels en wetten kijk ik, samen met u, naar wat er mogelijk is om de uitvaart zo te regelen zoals u dat graag zou willen. Wat zijn uw wensen? Hoe zou de overledene het gewild hebben? Wat is ‘gebruikelijk’? Wat wilt u wel, maar óók wat wilt u niet? Hoe kunnen we het zo persoonlijk en passend mogelijk maken? In de wirwar van emoties is het soms zoeken, maar we nemen alle tijd om deze belangrijke beslissingen rustig en weloverwogen te nemen. Voor mij geldt, dat ieder mens recht heeft op een menswaardig afscheid.”

Van der Stappen

Monique van Heesch-Toirkens is bij Van der Stappen de eerste uitvaartverzorgster die het certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger behaalde.

“Ik vind het belangrijk dat we het mogelijk maken dat iedereen afscheid kan nemen. Ook iemand met dementie dus. Een overlijden trekt vaak een zware wissel op alle nabestaanden en het is dan goed te begrijpen dat er meestal voor wordt gekozen om een dierbare met dementie niet bij de uitvaart te betrekken.

Je wilt je als nabestaande immers volledig kunnen richten op het afscheid en op je eigen emoties. Misschien ben je wel angstig dat je dierbare zich vreemd gedraagt, gaat roepen of weglopen. En wellicht denk je ook dat het geen zin heeft, omdat alles toch weer wordt vergeten. Maar met de juiste begeleiding is er nog veel mogelijk. Daarom ben ik deze training gaan volgen. Om te kijken naar wat wél kan! U zult zien dat er met kleine aanpassingen nog heel wat mogelijk is, zodat we recht kunnen doen aan de behoeften, mogelijkheden en beperkingen van álle bij de uitvaart betrokken nabestaanden.”

Van der Stappen

Een waakmand voor Hospice het Baken

14 december 2022

Op dinsdag 13 december heeft uitvaartverzorgster Monique van Heesch een waakmand uitgereikt aan de medewerkers van Hospice het Baken op locatie Berkenheuvel in Geldrop.

Lees Meer

De onbevangenheid van kinderen…

11 mei 2021

Zomaar op een dag verlaat ik ’s-middags onze vestiging in Geldrop. In de loop naar buiten ontmoet ik in de ontvangsthal drie kinderen. Hun gemiddelde leeftijd zal zes, misschien zeven jaar zijn. Op dat moment is er een rouwbezoek gaande van hun opa.

Lees Meer
Foto uitvaart Antoine

Soms ontmoet je als uitvaartverzorgster markante en bijzondere mensen…

21 april 2021

Nadat ik in de voorgaande jaren de uitvaarten van zijn beide ouders geregeld had, belde meneer Aaldering mij opnieuw. “Monique, met Antoine, het gaat niet goed met mij. Ik ben ongeneeslijk ziek en wil mijn uitvaart een keer met jou bespreken”.

Lees Meer

Ervaringen

Ervaringen

9.4

Onze klantwaardering

Ontdek meer

Zelf een ervaring insturen?

Het is niet nodig je naam en woonplaats achter te laten.
Dank alvast voor je reactie!

Formulier

Ervaring