Martin Horst

Cranendonck

“Na een overlijden moet er heel veel gebeuren, maar niemand van de nabestaanden weet precies wat. Er heerst verwarring, emoties spelen op, het hoofd staat niet naar allerlei geregel. En dat hoeft ook niet, want als uitvaartverzorger ben ik er voor de nabestaanden.

Ik neem de mensen stap voor stap mee door het hele proces. Ik probeer rust te brengen en daardoor mensen te helpen hun eigen keuzes te maken. Voor mij is het vanzelfsprekend dat je als uitvaartverzorger de mensen uit je eigen directe omgeving bijstaat. Ik ken de lokale cultuur als geen ander omdat ik zeer actief ben in het verenigingsleven. Ik spreek dezelfde taal, ken alle locaties die voor een uitvaart belangrijk zijn en beschik over een netwerk als er speciale wensen zijn. Zo weet ik wat de pastoor wel en niet verwacht tijdens een kerkdienst en weet ik wie ik moet bellen om de harmonie een laatste muzikale eerbetoon te laten brengen. Dat scheelt enorm veel. Ook na de uitvaart. Je komt elkaar nog eens tegen en je loopt heel makkelijk even binnen bij de familie om te zien hoe het gaat, of je nog ergens mee kunt helpen.”

Van der Stappen
manieren-om-te-herinneren

7 inspirerende manieren om te herinneren

31 mei 2021

Wanneer je een dierbare bent verloren voel je het gemis iedere dag, maar op een voor jou belangrijke dag voel je het gemis vaak net wat meer. Op zijn of haar verjaardag, of op je eigen verjaardag. Soms zit het in de kleine dingen die je plotseling kunnen overvallen. Een herinnering die naar boven komt door een liedje, of juist door iets wat iemand zegt.

Lees Meer
warm-hart-voor-de-nabestaanden

Een warm hart voor de nabestaanden van 2020

22 december 2020

Zo, wat een jaar hè? We voelen allemaal de impact van de maatregelen, of het nu op financieel, emotioneel of sociaal vlak is. In het bijzonder zouden wij graag even stil willen staan bij de nabestaanden die wij het afgelopen jaar hebben mogen begeleiden. Waar onze uitvaartverzorgers normaal een afscheid kunnen verzorgen zonder beperkingen en volop mogelijkheden, was dat dit jaar wel even anders.

Lees Meer

Gedenken doen we samen!

09 november 2020

November is van oudsher de maand van gedenken, die begint met Allerzielen op 2 november. De katholieke feestdag waarbij de kerkdiensten in het teken staan van herdenken en de dag waarop vele graven worden gezegend en bezocht.

Lees Meer

Ervaringen

Ervaringen

9.4

Onze klantwaardering

Ontdek meer

Zelf een ervaring insturen?

Het is niet nodig je naam en woonplaats achter te laten.
Dank alvast voor je reactie!

Formulier

Ervaring