Maatschappelijke initiatieven

Van der Stappen uitvaartverzorging vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan lokale maatschappelijke initiatieven.

In samenwerking met zorgcentra hebben wij de waakmand ontwikkeld en sponsoren wij educatieve projecten in onze werkgebieden. Wij vinden het belangrijk om voorlichting en nazorg te bieden rondom het levenseinde.

Van der Stappen

Make a Memory

Wij dragen een warm hart toe aan stichting Make a Memory en ondersteunen haar activiteiten als sponsor.

Stichting Make a Memory fotografeert ernstig zieke, terminale en ook overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar oud. Ruim 120 professionele fotografen maken thuis of in het ziekenhuis deze foto’s. De ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken. Daarnaast ontvangen ouders een USB-stick met dezelfde beelden in hoge resolutie plus alle overige geselecteerde beelden.

De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen helpen bij de verwerking van het verlies. Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties en schenkingen. De stichting is 24/7 bereikbaar op: 06-533 99 244.

Meer informatie hierover vind je hier.

Make a Memory

040 Natuurkist

Een van de zaken die wij ook belangrijk vinden, is het milieu. Vandaar dat wij ons graag inspannen om meer ‘natuurlijke uitvaarten’ mogelijk te maken. De speciaal ontwikkelde duurzame en lokale uitvaartkist van Biesvelden helpt ons daarbij.

Ontwerper en meubelmaker Jaap de Korte, eigenaar van Biesvelden natuurkisten, heeft een fascinatie voor massief hout en de wens om milieubewust te werken met een natuurlijke uitstraling. Van der Stappen, voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame initiatieven, vond zijn gedachtegoed zeer interessant. Dit alles leidde tot de uitvaartkist van onbehandeld massief hout, vervaardigd in een werkplaats die draait op zonne-energie. Op deze manier brengt de kist zo min mogelijk schade toe aan het milieu.

Meer informatie hierover vind je hier.

040 Natuurkist
Van der Stappen

Waakmand

Van der Stappen uitvaartverzorging heeft een waakmand samengesteld en schenkt deze aan zorginstellingen. Het is een mand gevuld met afleiding voor onder andere de lange nachtelijke uren.

Wanneer iemand die je dierbaar is op sterven ligt, wil je hem of haar geen moment alleen laten. Je planning, dagritme en alles wat daarvoor belangrijk leek, wordt bij het waken van ondergeschikt belang. Het is een intensieve tijd, waar emotioneel maar ook fysiek veel van een toekomstig nabestaande wordt verwacht. Soms weet men niet of het waken uren of dagen gaat duren. Afleiding is dan meer dan welkom.

Meer informatie hierover vind je hier.

Waakmand

Wintersfeer Geldrop

In het centrum van Geldrop wordt ieder jaar van half december tot en met het eerste weekend in het nieuwe jaar het horecaplein omgetoverd tot Wintersfeer Geldrop met een schaatsbaan!

Naast de feestelijk versierde schaatsbaan wordt het complete Geldropse horecaplein versierd en vind je verschillende chalets en tenten waarin je schaatsen en schaatspinguïns kan huren. Ook worden er verschillende evenementen op en rond de schaatsbaan georganiseerd. Het evenement is voor jong en oud!

Meer informatie hierover vind je hier.

Wintersfeer Geldrop