Een waakmand voor Hospice het Baken

14 december 2022

Monique van Heesch-Toirkens Oriënteren

Op dinsdag 13 december heeft uitvaartverzorgster Monique van Heesch-Toirkens een waakmand uitgereikt aan de medewerkers van hospice het Baken op locatie Berkenheuvel in Geldrop. Deze mand vol afleiding tijdens het waken, werd dankbaar in ontvangst genomen. Lidewij van de Sande: “Wanneer er een familie gaat waken, dan wordt de mand op de kamer gezet en aangeboden. Wij zijn erg blij dat we deze mand kunnen gaan gebruiken.”

Wanneer iemand die je dierbaar is op sterven ligt, wil je hem of haar geen moment alleen laten. Je planning, dagritme en alles wat daarvoor belangrijk leek, wordt bij het waken van ondergeschikt belang. Het is een intensieve tijd, waar emotioneel maar ook fysiek veel van een toekomstig nabestaande wordt verwacht. Soms weet men niet of het waken uren of dagen gaat duren. Afleiding is dan meer dan welkom. Wij hebben een waakmand samengesteld. Een mand gevuld met afleiding voor onder andere de lange nachtelijke uren.

Samen met het hospice is gekeken naar een mand die passend is voor hun bewoners en bezoekers. De mand hebben we gevuld met het volgende:

In het hospice is alle medische zorg 24 uur per dag aanwezig. De nadruk ligt echter vooral op het welzijn in de laatste maanden en het afscheid nemen op uw eigen manier. Het hospice is gelegen in een prachtige, rustige, groene omgeving. De parkachtige tuin rondom het hospice biedt volop de gelegenheid tot het maken van mooie wandelingetjes.

Mensen die meer informatie willen, vrijblijvend willen kennismaken of van gedachten willen wisselen over de diverse mogelijkheden bij een afscheid zijn van harte welkom om contact op te nemen met Van der Stappen uitvaartverzorging. Dit kan door te mailen naar info@vdstappen.nl of te bellen naar 040 286 1383.