Buiten uitvaart

De natuur heeft op veel mensen een rustgevende invloed. Niet zo gek dat we van mensen soms de vraag krijgen of het ook mogelijk is om een afscheidsceremonie buiten te houden, in de natuur. Het antwoord is helder: Ja, dat kan.

Je mag in Nederland eigenlijk overal afscheid nemen, als de eigenaar van een locatie of grondgebied ermee akkoord gaat, dan kan het.
Daarbij kun je denken aan een samenkomst in de eigen tuin of van familie of vrienden die meer ruimte hebben. Maar ook aan een park of de tuin van een horecagelegenheid. Of in dat ene strandpaviljoen waar jullie als familie al jaren samen komen… Als het idee daar is, kijken we samen wat er voor nodig is om op de gekozen locatie de ceremonie te organiseren. Afhankelijk van de wensen regelen we vervoer, richten we de locatie in met stoelen, tafels, geluidsapparatuur, overkapping voor mogelijke regen. Zelfs catering op iedere gewenste locatie is geen probleem.

Ervaringsverhaal

Zo organiseerden we een uitvaart voor een man in zijn eigen achtertuin. Het huisje aan de rand van een bos was te klein om binnen alle gasten te kunnen ontvangen. Maar de grote tuin was zeer geschikt om het afscheid helemaal af te stemmen op de wensen van de familie. Het weer was onzeker. Een grote open tent zorgde ervoor dat iedereen droog kon zitten en er tegelijkertijd zicht bleef op de vijver en de bosrand. De kist van meneer stond centraal in het midden, op houten blokken die hij nog met eigen hand gezaagd had. Kinderen en vrienden deelden om beurten hun herinneringen. Zijn muziek was de rode draad in de ceremonie. Met een glas in de hand nog één keer proosten op de levensgenieter.