Duurzame uitvaart met de 040-natuurkist

Als betrokken uitvaartverzorger nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een van de zaken die wij daarin belangrijk vinden, is het milieu. Vandaar dat wij ons graag inspannen om meer ‘natuurlijke uitvaarten’ mogelijk te maken. De speciaal ontwikkelde duurzame en lokale uitvaartkist van Biesvelden helpt ons daarbij.

Samenwerking met Biesvelden

Ontwerper en meubelmaker Jaap de Korte, eigenaar van Biesvelden natuurkisten, heeft een fascinatie voor massief hout en de wens om milieubewust te werken met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast raakte hij langzaamaan geïnteresseerd in de uitvaartbranche. Van der Stappen, voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame initiatieven, vond zijn gedachtegoed zeer interessant. Dit alles leidde tot de uitvaartkist van onbehandeld massief hout, vervaardigd in een werkplaats die draait op zonne-energie. Om een 100% CO2 neutraal bedrijf te zijn, wordt alle transport gecompenseerd door nieuwe bomenaanplant door stichting Trees For All. Op deze manier brengt de kist zo min mogelijk schade toe aan het milieu.

Duurzaamheid uit de regio

De Korte werkt met massief en echt Eindhovens kastanje- en robiniahout, afkomstig van Het Philips de Jongh Wandelpark en de kade aan het Beatrixkanaal. Deze bomen stonden al op de nominatie om gekapt te worden. Het is hout met een geschiedenis, waar we trots op zijn. We zijn vereerd dat we dit prachtige product mogen hergebruiken. Dankzij deze toepassing kan eenieder die onze trots voor deze regio deelt, ook na overlijden verbonden blijven met natuurproducten uit onze streek.

Overal geaccepteerd

De samenstelling van deze duurzame, regionale uitvaartkist is heel belangrijk. Alle gebruikte materialen zijn 100% biologisch. Daarbij worden de hoeken en verbindingen van de natuurkist gemaakt met onbehandelde bevestigingsmaterialen, waardoor na het begraven het oxidatieproces onmiddellijk start. Het ontwerp is strak en eigentijds. De onbehandelde massief houten kist is voorzien van een zachte bodem van kruidenhooi en ook het kussen is hiermee gevuld. Dit geeft een aangename geur en heeft een positieve werking bij het koelen van de overledene. De bekleding is van speciaal gecertificeerd Libeco linnen, ongebleekt en ongekleurd. De 040-natuurkist wordt op de meeste locaties zonder problemen geaccepteerd. Dit geldt uiteraard ook voor natuurbegraafplaatsen, waar duurzaamheid en natuurbehoud de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of download onze folder.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.