Gewoon zoals thuis

19 juli 2023

Actualiteiten Cranendonck Martin Horst

Als je als nabestaanden gebruikmaakt van een 24-uurskamer in ons uitvaartcentrum is het natuurlijk vooral de bedoeling dat je je thuis gaat voelen gedurende de dagen dat je hier met je familie te gast bent. Dan kan het zeker helpen als er op de kamer spulletjes komen te staan die het gevoel van thuis benadrukken.

De ene keer gebeurt dat met het plaatsen van een of meerdere ingelijste foto’s, een schilderwerk op een tafelezel of een ander kunstwerkje. De andere keer met onderdelen uit een prijzenkast of miniaturen van de favoriete auto. Het is eigenlijk elke keer wel weer een verrassing.

Ook voor ons als uitvaartverzorger is het verrassend om een inkijkje te krijgen in wat nu echt belangrijk is geweest voor de overledene en zijn of haar familie. Tja, en dan kan het ook zomaar gebeuren dat er op een dag een volledige authentieke naaimachine een plek heeft gekregen in het uitvaartcentrum. Compleet met scharen, modellen bladen en klosjes met garen en speldenkussen. Je kan er zo gaan zitten en aan de slag gaan. Gewoon net zoals thuis.

Martin Horst
Uitvaartverzorger

Dit verhaal en foto is gepubliceerd met goedkeuring van de nabestaanden.