Een sfeervol vertrek vanuit het uitvaartcentrum

8 augustus 2023

Actualiteiten Cranendonck Martin Horst Uitvaartverzorger

Het is elke keer weer een bijzondere sfeer als ik samen met een familie een periode van gebruik van het uitvaartcentrum mag afsluiten. Zeker als men gebruik heeft gemaakt van de 24-uurskamer is het uitvaartcentrum enkele dagen een soort van thuis geweest voor de nabestaanden.

In deze dagen wordt de kamer in eigen sfeer aangekleed en krijgt een karakter passend bij de overledene en nabestaanden. Als de bloemist een of twee dagen voor de uitvaart de familie ook nog mag verrassen met diverse boeketten en fraaie bloemstukken krijgt de kamer echt kleur en een bloemengeur.

Bij het vertrek leggen we deze mooie bloemen dan ook niet zomaar in de rouwauto. Bij ons uitvaartcentrum in Budel staat een mooie groene haag die als ondergrond dienst kan doen voor alle bloemen die er voor overledene en nabestaanden zijn bezorgd. Als een laatste groet voor het vertrek naar kerk, crematorium of andere uitvaartlocatie liggen alle stukken nog een keertje op een rij. Met de linten van allen die nabij willen zijn met een bloemengroet leesbaar voor de familie uitgelegd.

Een warme afscheidsgroet na een gastvrij verblijf in ons uitvaartcentrum. Als sfeervolle start van elke keer opnieuw een uniek en eigen afscheid.

Martin Horst
Uitvaartverzorger

Dit verhaal en foto’s zijn gepubliceerd met goedkeuring van de nabestaanden. Zij kijken met een goed gevoel terug op deze periode en reageerden als volgt: Een leuk, warm en liefdevol artikel. Ik kreeg weer een warm en blij gevoel toen ik die prachtige bloemen weer zag. Ik wist eigenlijk niet dat ze zoveel troost konden bieden❤️


 

Van der Stappen_uitvaartverzorging_column_Martin-Horst_Cranendonck_rouwbloemen_2