“Voor als ik er niet meer ben”

21 december 2021

Actualiteiten

Een persoonlijk boekje vol anekdotes, herinneringen, gedachten en wensen. We dachten het zo vaak; wat een kostbare schat zou dat zijn bij het afscheid. In plaats van die schat aan herinneringen merkten we juist regelmatig bij de voorbereidingen van een uitvaart dat veel nabestaanden volledig in het duister tastten omtrent de laatste wensen van hun overleden dierbare. Ze hadden geen idee of hun dierbare gecremeerd of begraven wilde worden. Ze wisten niet welke muziek er gespeeld moest worden. En overmand door verdriet konden ze het vaak niet opbrengen om na te denken over mooie herinneringen of anekdotes.

Jammer

Toch lukte het ons meestal wel om het afscheid een persoonlijk tintje te geven. Maar met wat meer kennis over de overleden dierbare hadden we het nog zoveel persoonlijker kunnen maken en dat is jammer.

Jouw boekje!

We begrijpen dat het best lastig kan zijn om samen een gesprek te hebben over een afscheid, zeker als er geen enkele reden toe is. En dus leven we maar door. Toch zou het handig zijn, als er wel ergens iets was vastgelegd, dat richting kan geven aan een afscheid. Daarom hebben we nu een uniek boekje ontwikkeld met de veelzeggende titel ‘Voor als ik er later niet meer ben, van mij voor jou.”

Hierin kan je alles opschrijven wat jou bezighoudt, wat jou typeert. Je gezin, je liefde, je trots. Je mooiste moment, je beste grap, waarom je koos voor je beroep, wat jou zo bond aan je woonplaats. Kortom, alles wat jou bezighoudt nu, in het leven. Daarnaast kan je je uitvaartwensen aangeven. Met behulp van een aantal vragen weten we straks wat je wensen zijn. Zodat jouw afscheid straks wordt verzorgd zoals jij dat wenst en waarin je wordt herdacht op een manier die bij jou past. In lijn met jouw herinneringen, jouw emoties, jouw anekdotes.

Bestellen

Je kunt dit boekje gratis bestellen via deze website. Schrijf er zo nu en dan wat in, als dagboek, als leidraad. Net zoals jij dat wenst. Schrijf voor de toekomst, voor een mooi afscheid straks. En laat een kostbaar document na aan je dierbaren; een boekje vol van jou!