Van der Stappen uitvaartverzorging blijft in vertrouwde handen

5 augustus 2021

Actualiteiten

Het uitvaartcentrum van Yarden in Veldhoven komt volledig in handen van Van der Stappen uitvaartverzorging. De Brabantse uitvaartonderneming heeft hierover overeenstemming bereikt met coöperatie DELA. Om goedkeuring te krijgen van de Autoriteit Consument & Markt voor de overname van Yarden moet DELA het uitvaartcentrum in Veldhoven afstoten. Het beheer van dit uitvaartcentrum deelde Van der Stappen met Yarden.

Lokale betrokkenheid

Van der Stappen is in het zuiden van het land een bekende uitvaartondernemer met meerdere uitvaartcentra. Michael Thijssens, directeur Van der Stappen uitvaartverzorging: ‘Ik ben verheugd dat we deze stap kunnen zetten. De toekomst van het uitvaartcentrum en de medewerkers is hiermee veiliggesteld. In de Kempen blijven we in staat de nabestaanden een persoonlijk afscheid te bieden dat voldoet aan alle eisen en wensen die in deze tijd aan een uitvaart worden gesteld.’ Met de lokale vestigingen in de regio bundelt Van der Stappen Uitvaartverzorging de krachten. Daarbij ontstaat de zekerheid dat een lokale uitvaartverzorger in een klein hecht team de uitvaart tot in detail verzorgt.

Terug naar familiebedrijf

Van der Stappen uitvaartverzorging heeft al bijna honderd jaar ervaring om afscheid nemen zo persoonlijk mogelijk in te vullen. De onderneming was drie generaties lang in handen van de familie Van der Stappen. Bij de tweede generatie werd de familie Thijssens in 1987 mede-eigenaar. In 2002 verkocht de familie Van der Stappen haar deel, waarna Yarden en de tweede generatie Thijssens eigenaar werden van het bedrijf. Michael Thijssens: ‘Nu het deel van Yarden weer in handen komt van Van der Stappen uitvaartverzorging zijn we weer een familiebedrijf zoals voorheen’.

Over Van der Stappen

Vanuit Geldrop heeft Van der Stappen de afgelopen decennia gestaag haar dienstverlening uitgebouwd. Rond de eeuwwisseling nam Van der Stappen de Protestante Coöperatieve Uitvaartorganisatie (PCU) in Eindhoven over en stichtte later nog uitvaartcentra in Cranendonck en Valkenswaard. In Eindhoven wordt momenteel het Genneper Afscheidshuis verbouwd dat naar verwachting begin 2022 in gebruik genomen wordt. Waar de huidige locaties de afgelopen jaren al gerestyled zijn en voorzien zijn van alle gemakken, biedt de locatie aan de Genneper Parken op een intieme en kleinschalige wijze alles onder één dak: opbaring, afscheid en samenzijn.