Een blijvende herinnering mogelijk gemaakt door stichting Make a Memory

21 mei 2024

Actualiteiten Nazorg & rouw

In momenten van diep verdriet en verlies, biedt stichting Make a Memory een lichtpuntje van troost. Deze bijzondere organisatie heeft een nobel doel: het fotograferen van ernstig zieke, terminale en overleden kinderen, van 23 weken zwangerschap tot en met zeventien jaar. Deze foto’s zijn meer dan een afbeelding; ze zijn een kostbare herinnering voor de ouders en kunnen wezenlijk helpen bij het verder gaan na het verlies.

Kracht van een beeld

Een foto kan spreken waar woorden tekortschieten. Het vastleggen van deze momenten biedt ouders een tastbare herinnering aan hun kind. Met een landelijk netwerk van ruim 120 professionele fotografen, zorgt Make a Memory ervoor dat deze herinneringen met de grootste zorg en kwaliteit worden vastgelegd. Wat bijzonder is aan Make a Memory is de belangeloze inzet van de fotografen. Hun werk onderscheidt zich technisch en inhoudelijk van de foto’s die ziekenhuispersoneel en ouders zelf kunnen maken. Dit niveau van professionaliteit en hun empathie is wat Make a Memory zo uniek maakt.

Moment van stilte

Stel je voor: een klein kamertje in het ziekenhuis, zacht verlicht door de ochtendzon. Twee jonge ouders houden elkaar vast, terwijl ze naar hun pasgeboren kindje kijken, dat vredig slaapt. Het is een moment van pure liefde, maar ook van hartverscheurende pijn, want ze weten dat hun tijd samen kort is. De fotograaf van Make a Memory komt binnen, met een zachte glimlach en een camera in de hand. Hij spreekt geen woord, maar zijn aanwezigheid is geruststellend. Hij legt dit moment vast, een moment van stilte, van liefde, van afscheid. Deze foto zal voor altijd een plaats hebben in het hart van de ouders, een herinnering aan de kostbare tijd die ze samen hadden.

Herinnering zonder extra kosten

De diensten van Make a Memory zijn kosteloos voor de ouders. Dit wordt mogelijk gemaakt door de genereuze steun van sponsoren, donaties en schenkingen. Wij zijn trots dat wij al vanaf de start dit goede doel sponsoren en bijdragen aan het onbetaalbare werk dat zij verrichten.

Bij Van der Stappen uitvaartverzorging begrijpen wij de waarde van herinneringen. Stichting Make a Memory versterkt onze missie om waardige en liefdevolle herinneringen te creëren voor degenen die achterblijven. We blijven samenwerken met hen, om deze waardevolle dienst te blijven ondersteunen en te zorgen dat geen enkele ouder het zonder deze blijvende herinnering hoeft te doen. Hun werk is van onschatbare waarde en verdient alle aandacht en steun.

Meer informatie: www.makeamemory.nl.