Nieuwe afscheidsmogelijkheden in Eindhoven: Genneper Afscheidshuis

27 september 2022

Actualiteiten

Na een grondige verbouwing opent het Genneper Afscheidshuis in oktober 2022 haar deuren. Met deze uitvaartlocatie gaat Van der Stappen uitvaartverzorging nauw samenwerken. Door het unieke concept, met gastvrijheid als belangrijke waarde, bieden wij de nabestaanden voortaan een warm afscheid onder één dak.

Een warm afscheid onder één dak
Alles is mogelijk in het Genneper Afscheidshuis. Zowel de verzorging van de overledene, de opbaring, het afscheid, als ook het samenzijn na de uitvaart vinden plaats onder één dak. Gert-Jan Hendrikx, vertelt: „We bieden ruimte voor wat ruimte vraagt. Wat belangrijk is vertellen de mensen mij, maar ik hoef natuurlijk niet alles te weten. Daarbij vinden we het belangrijk dat je op je gemak bent bij ons, dat het voelt zoals thuis en er geen tijdsdruk is. Gastvrijheid is dan ook een belangrijke waarde binnen het Genneper Afscheidshuis.”

Het uitvaartcentrum beschikt over sfeervolle rouwkamers die gebruikt kunnen worden als 24-uurs familiekamer, waar je ongeacht de dag of het tijdstip, bij je dierbare kunt zijn. In de prachtige ceremonieruimte en tuinkamer is iedere vorm van afscheid nemen mogelijk: in kleine kring intiem samenzijn, informeel waarbij de nadruk ligt op het vieren van het leven of een traditionele invulling.
Een uitvaart die past bij hoe iemand zijn leven heeft geleefd.

Alle ruimte en tijd
Voor elke uitvaart wordt een dagdeel gereserveerd en gedurende die tijd behoort het gebouw de nabestaanden en hun gezelschap toe.  “We merken dat er veel vragen zijn over onze dienstverlening. Mensen zijn vaak nieuwsgierig naar wat mogelijk is. Hoe gaat het precies als een dierbare komt te overlijden?”, vertelt Gert-Jan. “Met deze open dagen geven we belangstellenden een kijkje achter de schermen en vertellen we meer over de mogelijkheden rondom een afscheid. Wij vinden het daarom belangrijk om goed de wensen te bespreken, zodat het afscheid echt past bij wie de dierbare was.”.

Meer informatie vind je op de website www.genneperafscheidshuis.nl.