Checklist bij overlijden

Wanneer een dierbare overlijdt komt er veel op je af. Daarom is het belangrijk om te weten welke stappen genomen moeten worden om de uitvaart en andere praktische zaken te regelen. Deze checklist is er om jou te helpen bij het organiseren van een persoonlijk afscheid voor jouw overleden dierbare.

Heb je vragen? Neem dan direct contact met ons op via 040 286 1383.
Via de button kun je de checklijst ook direct downloaden.

Download checklist
Van der Stappen
Zorg voor de overledene

Zorg voor de overledene

  • Waarschuw de (huis)arts. Deze stelt een verklaring van overlijden op.
  • Bij overlijden tijdens een reis: bel de alarmcentrale van de reisverzekering. Zij informeren je verder over de volgende stappen.
  • Bel Van der Stappen uitvaartverzorging om het overlijden te melden via 040 286 1383. Wij zijn dag en nacht bereikbaar in het geval van overlijden en begeleiden jou bij alle stappen plannen van de uitvaart en helpen met zaken zoals aangifte van overlijden, verzorging, opbaring, het vervoer en het regelen van begrafenis of crematie.
Bereid uitgangspunten samen voor

Bereid uitgangspunten samen voor

  • Breng naaste familieleden, vrienden, en (eventuele) werkgever op de hoogte van het overlijden.
  • Leg de polis van de uitvaartverzekering klaar. Het maakt niet uit waar of wat voor verzekering is afgesloten. De keuze waar je een uitvaart laat verzorgen is vrij. Ook wanneer er geen uitvaartverzekering is afgesloten kun je de uitvaart door ons laten verzorgen.
  • Verzamel belangrijke documenten zoals identiteitsbewijs, verzekeringspolissen, testament, codicil of het trouwboekje. Deze zijn nodig voor de afhandeling van de nalatenschap en het regelen van zaken zoals verzekeringen en bankrekeningen.
  • Zijn eventuele uitvaartwensen van de overledene bekend, pak die er dan ook bij.

Waar Van der Stappen bij kan helpen

Waar Van der Stappen bij kan helpen

  • Wij nemen zorg uit handen vanaf het eerste contact door het verzorgen van praktische zaken die geregeld moeten worden in de dagen naar het overlijden. Denk aan overbrenging van de overledene naar het uitvaartcentrum, verzorging van overledene voor opbaring en aangifte van overlijden.
  • De uitvaartverzorger gaat met jou en familieleden in gesprek om de wensen te bespreken. Denk aan de keuze tussen begrafenis of crematie, locatie van de afscheidsdienst, wie je wilt uitnodigen en de inhoud voor de rouwkaart. De uitvaartverzorger begeleidt iedere stap en helpt bij de te nemen keuzes.

Contact

Direct overlijden melden

Wil je direct een overlijden melden? Bel ons dan via 040 286 1383. Wij zijn dacht en nacht bereikbaar.

Mijn uitvaartwensen

Naast een oriƫnterend gesprek kan je ook ons uitvaartwensen boekje raadplegen.

Hierin kan je vastleggen wat jouw wensen zijn voor het afscheid. Het vastleggen van wensen is ook waardevol als het een wens is om bepaalde keuzes aan je naasten over te laten. Ons uitvaartwensen boekje dient niet alleen als houvast voor nabestaanden, maar ook ter inspiratie voor een waardig afscheid. De uitvaart wensenlijst is gratis te downloaden.

Boekje aanvragen – uitvaartwensen
Hoe wil je dit boekje ontvangen?