Wereldlichtjesdag: voor alle kinderen die zo gemist worden!

Ieder jaar op de 2e zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken, steken kaarsen aan, noemen de namen en creëren zo een golf van licht en liefde. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die een kind moeten missen en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Dit jaar vindt Wereldlichtjesdag plaats op zondag 12 december. Op deze dag worden ook in Nederland op diverse plaatsen bijeenkomsten georganiseerd, zo ook in Eindhoven.

Ben je zelf ouder van óf ken je ouders van een kind dat je voor altijd moet missen?
Weet dat Wereldlichtjesdag bestaat!
Voel je welkom en meld je aan, bijvoorbeeld bij Wereldlichtjesdag040 in Domusdela Eindhoven.
Gezien de huidige richtlijnen is toegang beperkt mogelijk, maar is het ook mogelijk om online aan te sluiten en je zoon/dochter, broertje/zusje, neefje/nichtje te herdenken.

Op de website www.wereldlichtjesdag040.nl  lees je alle actuele informatie en kun je je aanmelden. De toegang is gratis. Ook zijn via de site prachtige kaarten te bestellen. Voor € 5,- per set steun je de stichting én de mensen om je heen als je de kaarten opstuurt.

Ervaring van Belinda, moeder van Lars en Rens*, ouder bij Dikkie & Dik (2001-2012)
Ik vind het oprecht een mooie en fijne manier om eens per jaar samen te komen. Zijn naam hardop horen en een kaars voor hem branden. Samen met mijn zussen heb ik Wereldlichtjesdag op meerdere locaties bezocht. Ook voor hen is het waardevol op zo’n moment samen te zijn. En waar je ook heen gaat, overal is de intentie dezelfde. Met oprechte aandacht onze kinderen herdenken. Het is fijn dat ik dit jaar mijn steentje mag bijdragen aan de organisatie van Wereldlichtjesdag040 in Eindhoven. En ook voor Rens een kaars te branden.