Van der Stappen presenteert 040-natuurkist

Van der Stappen uitvaartverzorging werkt nauw samen met ontwerper en meubelmaker Jaap de Korte van Biesvelden natuurkisten. Dankzij deze samenwerking kan Van der Stappen nu exclusief de 040-natuurkist aanbieden voor een duurzame uitvaart.

“Als betrokken uitvaartverzorger nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doen we met onze vele herinnerings- en voorlichtingsactiviteiten maar ook door ons bijzondere aanbod van duurzame uitvaarten. De keuze van de kist is daarbij erg belangrijk. Daarom zijn we trots op de samenwerking met Biesvelden en op ons aanbod van dit natuurproduct,” aldus Thijs van den Biggelaar, Hoofd uitvaartverzorging bij Van der Stappen.

Met gepaste trots een duurzame productie

De Korte werkt met massief en echt Eindhovens kastanje- en robiniahout, afkomstig van Het Philips de Jongh Wandelpark en de kade aan het Beatrixkanaal. “Deze bomen stonden al op de nominatie om gekapt te worden. Het is hout met een geschiedenis, waar we trots op zijn. Ik ben vereerd dat ik dit prachtige product mag hergebruiken. Dankzij deze toepassing kan eenieder die onze trots voor deze regio deelt, ook na overlijden verbonden blijven met natuurproducten uit onze streek,” aldus De Korte.

Uiteraard wordt de kist op de minst belastende manier vervaardigd. Zo werkt De Korte alleen met zonne-energie. Om een 100% CO2 neutraal bedrijf te zijn, wordt alle transport gecompenseerd door nieuwe bomenaanplant door stichting Trees For All.

Overal geaccepteerd

De samenstelling van deze duurzame, regionale uitvaartkist is heel belangrijk. Alle gebruikte materialen zijn 100% biologisch. Daarbij worden de hoeken en verbindingen van de natuurkist gemaakt met onbehandelde bevestigingsmaterialen, waardoor na het begraven het oxidatieproces onmiddellijk start. Het ontwerp is strak en eigentijds. De onbehandelde massief houten kist is voorzien van een zachte bodem van kruidenhooi en ook het kussen is hiermee gevuld. Dit geeft een aangename geur en heeft een positieve werking bij het koelen van de overledene. De bekleding is van speciaal gecertificeerd Libeco linnen, ongebleekt en ongekleurd. De 040-natuurkist wordt op de meeste locaties zonder problemen geaccepteerd. Dit geldt uiteraard ook voor natuurbegraafplaatsen, waar duurzaamheid en natuurbehoud de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.