Samen gedenken in Nuenen

Van der Stappen uitvaartverzorging verzorgt op zaterdag 18 november a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur een sfeervolle herdenkingsbijeenkomst, die licht brengt op de begraafplaats. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Beheer Begraafplaats Oude Landen Nuenen en begeleider bij verlies en rouwtherapeute Maaike de Graaff.

Deze bijeenkomst is nieuw voor Nuenen. Van der Stappen uitvaartverzorging heeft in Geldrop en Budel al eerder ervaren dat nabestaanden het mooi en waardevol vinden om op deze sfeervolle manier te gedenken. De gemeente Nuenen ondersteunt het initiatief om dit ook op begraafplaats Oude Landen mogelijk te maken.

'Licht op Oude Landen, samen herdenken'

“Veel mensen hebben helaas afscheid moeten nemen van iemand die hen lief is. Het liefst willen we alle mooie herinneringen vasthouden en blijven delen met de mensen om ons heen. Daarom verzorgen wij graag ons sfeervol samenzijn 'Licht op Oude Landen, samen herdenken',” aldus Sigrid Hielkema-Tas, Register Uitvaartverzorgster bij Van der Stappen. De aanwezigen krijgen bij aankomst een kaars en daarmee kunnen ze het graf van hun dierbare of een andere plaats op de begraafplaats verlichten, zoals de herinneringsboom. “Samen willen we de begraafplaats in het licht zetten met kaarsen en fakkels, als sfeervolle lichtpuntjes die troost bieden in het donker. Zo plaatsen we ook onze overleden dierbaren in het licht en in de warmte van onze herinnering,” vervolgt Sigrid. Tijdens dit samenzijn wordt er ook gezorgd voor een warm drankje en muzikale omlijsting. Ook worden de namen van de overleden dierbaren genoemd. Iedereen die een of meerdere personen wil herdenken, kan op deze avond de namen doorgeven.

Aandacht voor jong en oud

Op de begraafplaats zijn speciale herinneringsmomenten ingericht rondom muziek, namen, vlinders, gedichten en licht. Hierbij is ook aan kinderen gedacht. Ook zij kunnen hier op eigen wijze vorm geven aan hun herinnering. Verliesbegeleider Maaike de Graaff zal hierbij aanwezig zijn. Zo kan deze herdenking ook voor kinderen een betekenisvolle avond worden, vol van licht en mooie herinneringen.

Welkom voor alle nabestaanden

Het samenzijn 'Licht op Oude Landen' is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, geloof of culturele achtergrond. Ook nabestaanden van wie de overleden dierbare elders zijn of haar rustplaats heeft gevonden, zijn van harte welkom. De toegang is vrij en aanmelden vooraf is niet nodig. Er is geen centraal programma, dus iedereen kan binnenlopen op een moment dat het beste schikt, tussen 19.00 en 21.00 uur.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.