Herinneringsconcert oktober 2015

Op zondagmiddag 18 oktober j.l. kwamen veel mensen samen voor het sfeervolle herinneringsconcert 'Op het ritme van het leven' in de H. Brigidakerk in Geldrop. Al deze mensen deelden een groot verdriet, namelijk het verlies van een dierbare in het afgelopen jaar. Van der Stappen uitvaartverzorging en Yarden Vereniging willen deze nabestaanden met een sfeervol herinneringsconcert de kans geven om te gedenken in verbondenheid.

Ieder jaar rond Allerzielen organiseren Van der Stappen uitvaartverzorging en Yarden Vereniging dit druk bezochte herinneringsconcert. De nabestaanden ontvangen een persoonlijke uitnodiging en kunnen doorgeven of zij de naam van hun dierbare op een beeldscherm willen laten verschijnen tijdens het concert. “Dit concert wordt altijd hoog gewaardeerd,” aldus Michael Thijssens, directeur van Van der Stappen. “Het helpt mensen om samen met andere nabestaanden in alle rust hun dierbare te gedenken. Al onze uitvaartverzorgers zijn uiteraard aanwezig en hebben alle tijd voor een persoonlijk praatje na het concert. De meeste mensen vinden het fijn om nog samen na te praten.”

Op het ritme van het leven

Ook dit jaar was het concert drukbezocht. De kerk was sfeervol versierd waarbij de rode kleur overheerste in bloemstukken, drukwerk en decoraties. Met de vallende blaadjes in de vorm van mooie rode hartjes op het programmaboekje was de toon meteen gezet. Na het welkomstwoord door uitvaartverzorger Toon van de Velden wisselden de mooie gedachten over de seizoenen in natuur en het leven door Karin Collart, ritueel begeleidster bij afscheid elkaar af met melodieuze liederen door het Gospelkoor Messenger of Joy. Pastoor van der Maazen wees de nabestaanden op het herstel van de natuur na een periode van stilte en trok de vergelijking door naar de periode van rouw. Mooie woorden van bemoediging en hoop waren het resultaat. Het hart van het herinneringsconcert vormde de presentaties van de namen van de overledenen, vergezeld van mooie sfeervolle natuurfoto's en mooie klanken van pianist Ferdie van Assche. Saxofonist Tom Peeters sloot het concert af met een prachtige vertolking van het passende 'My way'. Na afloop konden de bezoekers nog genieten van een drankje en een hapje, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt om zo even bij te komen van alle emoties.

Overige activiteiten

Van der Stappen uitvaartverzorging organiseert meer activiteiten rondom Allerzielen, zoals 'Allerzielen, samen gedenken en herdenken'. U bent van harte welkom op begraafplaats 't Zand aan de Aragorn in Geldrop op zondag 1 november a.s. tussen 13.30 en 16.30 uur voor het zegenen van de graven. Op zaterdag 7 november ontsteken we tijdens 'Allerzielen Allicht' vele lichtjes op de Algemene Begraafplaats aan de Grootschoterweg in Budel tussen 19.00 en 21.00 uur. U bent voor beide activiteiten van harte welkom en leest er meer over op www.vdstappen.nl/activiteiten.

Plaatsing: 21 oktober 2015

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.