Herinneringsconcert 2016

Herinneringsconcert van der Stappen uitvaartverzorging als zeer sfeervol ervaren!

De vele bezoekers van het jaarlijkse herinneringsconcert beleefden afgelopen zondag 6 november 2016 een sfeervol samenzijn. Zij waren op uitnodiging van van der Stappen uitvaartverzorging en Yarden Vereniging in de Sint-Brigidakerk om samen hun overleden dierbaren te herdenken en nadien nog even na te praten bij een hapje en een drankje.

De liefde als houvast

Het thema 'de liefde als houvast' kwam duidelijk terug in de persoonlijke verhalen van ritueel begeleidster Karin Collart en uitvaartverzorgster Monique van Heesch-Toirkens. Zij vertelden over hun persoonlijk verlies in het afgelopen jaar. Hun verhalen waren zeer herkenbaar voor de aanwezigen. Zoals het vechten tegen een ziekte en het accepteren van de situatie, waarbij de woorden “Het is zoals het is” een gevleugelde uitspraak waren van de overleden partner van Karin Collart. Zij houdt zich nu vast aan deze uitspraak en haalt haar kracht ondermeer uit een klein herinneringssieraad met zijn duimafdruk. Monique van Heesch grijpt vaak terug op twee citaten, die beide benadrukken dat iemand van wie je houdt altijd bij je blijft, ook na overlijden. Zij ervaart dit ook zo na het afscheid van haar zusje. De voorgedragen gedichten onderstreepten ook deze gedachte van oneindige liefde en troost. Pastoor van der Maazen sprak over het belang van een klein gebaar. Een omarming en liefdevolle aandacht doen wonderen als troost. De liefde als houvast, juist in tijden van verlies en rouw.

Herdenkingsmomenten: In liefdevolle herinnering aan

De drie herdenkingsmomenten waarin de namen van de overledenen werden voorgelezen en getoond op een groot scherm met een sfeervolle fotografische achtergrond vormden het hart van de bijeenkomst. De zachte muziek op de achtergrond gaf alle ruimte voor persoonlijke overwegingen.

Muziek als ingetogen sfeermaker

De accordeonist die zowel letterlijk als figuurlijk binnenkwam, terwijl hij het openingslied speelde, lopend over het middengangpad. De prachtige klanken van de marimba door Paul van der Heijden weerklonken als ondersteuning van een gedicht en als luistermelodie. En dan de uiterst sfeervolle en melancholische volksmuziek van Trio Balqana. De violiste liet haar instrument zowel zingen als huilen terwijl de accordeonist dit aanvulde met volle, melodieuze klanken. De bijzondere, warme stem van de zangeres nam de toehoorders mee in haar mystieke wereld van muzikale emoties. Een wereld die iedereen begreep, ook al waren de woorden in een voor hun onbekende taal. Zeer sfeervol en goed gekozen als muzikale invulling en als ondersteuning van het thema 'de liefde als houvast'.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.