15-jarig bestaan Uitvaart Informatie Hulplijn, 2017

In april viert de Uitvaart Informatie Hulplijn haar 15-jarig bestaan. De Uitvaart Informatie Hulplijn geeft inmiddels al 15 jaar betrouwbaar en deskundig antwoord op vragen waar de meeste mensen niet dagelijks mee bezig zijn, maar waar ze soms plotseling mee geconfronteerd worden.

Een overlijden, het regelen van de uitvaart en alle zaken die daarbij komen kijken, is niet iets waar de meeste mensen dagelijks mee bezig zijn en vaak worden mensen hier onverwacht mee geconfronteerd. Dit roept vaak vragen op. Voor het beantwoorden van deze vragen is de Uitvaart Informatie Hulplijn al 15 jaar lang, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week gratis te bereiken op telefoonnummer 0800 – 44 44 00 en via www.uitvaartinformatiehulplijn.nl

Vragen stellen in een persoonlijk gesprek

Ik ben alleen, wie regelt straks mijn uitvaart? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Heb ik een levenstestament nodig? Hoe zit het met erfrecht? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Kent u iemand die een toespraak kan verzorgen tijdens de uitvaart? Ik ben al wat ouder, wat is in mijn geval de beste verzekering? Ik denk dat ik hulp nodig heb bij het rouwen, waar kan ik terecht? Maar ook vragen als “Wat moet ik doen direct na het overlijden? Welke instanties moet ik inlichten? Er zijn schulden, wat moet ik nu doen? Mag ik zelf een kist maken? Ik wil mijn uitvaartwensen nu al vast vastleggen, kan dat?” Bij de Uitvaart Informatie Hulplijn komen deze vragen dagelijks via de telefoon, e-mail of social media binnen.

Consulent zorgbemiddeling Marjolein Karel: “Via internet gaan mensen steeds vaker zelf op zoek naar een antwoord op hun vragen. Maar vaak zijn situaties zo persoonlijk en complex dat een passend antwoord niet online te vinden is of roept de informatie zelfs meer vragen op. Bij de Uitvaart Informatie Hulplijn kunt u uw vraag persoonlijk toelichten en krijgt u een betrouwbaar en deskundig antwoord.”

Een uitgebreid en deskundig netwerk

Vragen waar de consulenten zorgbemiddeling niet direct een antwoord op hebben, worden voorgelegd aan het uitgebreide netwerk van participanten en Vrienden. Participanten van de Uitvaart Informatie Hulplijn zijn organisaties die diensten verlenen rond het overlijden, Vrienden zijn zo’n 40 non-profit organisaties die werkzaam zijn in de zorg rondom overlijden. Samen zorgen zij ervoor dat we iedereen kunnen helpen.

De Uitvaart Informatie Hulplijn heeft geen winstoogmerk; het feit dat jaarlijks duizenden mensen met dringende vragen geholpen kunnen worden, geeft de nodige voldoening. “Mensen vragen soms of het geld kost”, glimlacht Marjolein Karel. “Ze kunnen zich bijna niet voorstellen dat ze zomaar gratis geholpen worden en zijn heel dankbaar. Kijk, daar doen we het voor!”

Wie vragen heeft rondom overlijden, uitvaart of nazorg belt gratis 0800 – 44 44 000.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.