Anja Schaul 
Coördinator grafische afdeling 

Hoe ben je bij Van der Stappen terecht gekomen in de functie van Coördinator grafische afdeling?

Het was net uit met mijn vriendje en ik werkte halve dagen bij een reclamebureau. Om in het huis te kunnen blijven wonen besloot ik er een baan bij te zoeken. Negen jaar ervoor ben ik mijn moeder verloren en drie jaar later mijn tante. Voor beide had ik het rouwdrukwerk gemaakt en zo kwam het in mij op om in die branche een baan te zoeken. Ik heb toen gereageerd op de functie van grafisch vormgever bij Van der Stappen en ik zit er nu, bijna 8 jaar later, nog steeds!

Komt het weleens voor dat het zwaar is om in de uitvaartbranche werkzaam te zijn?

Mentaal kan ik het werk goed aan. Waarschijnlijk omdat ik het al van dichtbij heb meegemaakt. Soms krijg je met een erg verdrietig heengaan of ziektebeeld te maken, dat lees je dan uit de teksten die je krijgt van de nabestaanden. Daar denk ik dan weleens aan terug. En natuurlijk zijn er sommige overledenen die je bijblijven. Maar dat vind ik niet erg, daar ben je mens voor. Zolang je er geen last van gaat krijgen, en dat is in de bijna acht jaar dat ik hier werk niet voorgekomen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het fijn vind dat ik iets heb kunnen betekenen voor de nabestaanden. Al was het maar zo kort.

Wat maakt je werk leuk/uitdagend?

Om het rouwdrukwerk te maken zoals de nabestaanden of de overledene het gewenst had. Om steeds iets nieuws/anders te verzinnen. Om samen met mijn collega’s een zo persoonlijk mogelijk afscheid te verzorgen, helemaal afgestemd op elkaar en de nabestaanden. 

Wat ook fijn is, is dat we het van ontwerp tot het uiteindelijke printwerk in eigen huis verzorgen. We kunnen op elk moment wijzigen en corrigeren. We hebben het in eigen hand! Door de korte periode waarin je een uitvaart van begin tot einde verzorgt, blijft het afwisselend. En niet te vergeten de warme complimenten van de nabestaanden, die zijn erg waardevol.

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?

Ik begin met koffie, daarna mails bekijken en beantwoorden of structureren. Dan bepalen wat de prioriteiten zijn, rouwbrieven en rouwadvertenties eerst, dan gedachteniskaartjes en dan dankbetuigingen en overige werkzaamheden. Telefoontjes en vragen tussendoor beantwoorden en indien nodig bestellingen plaatsen. Wanneer er akkoord voor een item is, het printwerk verzorgen en daarna eventueel afwerken op de snijmachine. Soms ga ik tussen de middag een half uurtje wandelen met een collega.  Aan het einde van de dag maak ik hetgeen af waar ik mee bezig ben. 

Zijn er genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen bij Van der Stappen?

Ja, er is veel ruimte om je te ontwikkelen en dat kun je zelf aangeven. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het aanvragen van een training met de nieuwste Adobe CS programmatuur waar wij mee werken. Even alle nieuwe functies en mogelijkheden uit laten leggen door een professional, zodat we up-to-date blijven. Ook kun je meelopen met collega’s om meer over hun werkzaamheden te horen. Zo hou je elkaar op de hoogte en zorg je voor een efficiënte workflow.

Hoe zou je de sfeer met je collega's willen beschrijven?

De sfeer met mijn collega’s is superfijn, inclusief samenwerkende collega’s en bedrijven. Ik heb, ondanks onze branche, plezier in mijn werk. En dat vind ik ook heel belangrijk, je besteedt wekelijks veel tijd op je werk en dan moet je het wel naar je zin hebben.  Ook zit ik in het bestuur van onze personeelsvereniging, waar we verschillende activiteiten organiseren voor onze leden, dat vind ik ook erg leuk om te doen! 

Wat zou je aan toekomstige medewerkers bij Van der Stappen mee willen geven?

Van der Stappen is een bijzonder fijne en betrokken werkgever. Er heerst een plezierige sfeer, mede door de aardige collega’s. Het kan hectisch zijn, maar dat is inherent aan deze branche. Mocht er een issue zijn, wordt er samen met jou gezocht naar een oplossing. Het bedrijf biedt zijn personeel zoveel mogelijk faciliteiten aan om het werk op een goede manier te kunnen uitvoeren. Ik werk er al jaren met plezier en blijf er tot aan mijn pensioen! 

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.