Geschiedenis

De historie van meer dan 90 jaar Van der Stappen

Op 12 april 1925 begon J.P. van der Stappen oftewel 'Jan den Tel' zijn expeditiebedrijf aan de Sluisstraat in Geldrop. Met paard en wagen vervoerde hij diverse pakketjes en brieven tussen Eindhoven, Helmond, Mierlo en Geldrop. In 1933 breidde hij zijn diensten uit met rouwvervoer met een door een paard getrokken lijkwagen. Weer vijf jaar later schafte hij een auto aan, die dienst deed als taxi. Hoewel die auto aan het begin van de Tweede Wereldoorlog gevorderd werd, bleef Van der Stappen actief als vervoerder. Met drie paarden en diverse wagens probeerde hij tijdens de oorlog zo goed mogelijk aan de vraag naar transportmogelijkheden te blijven voldoen.

Na de bevrijding kreeg Van der Stappen de beschikking over een Dodge uit een legerdump, waarna de paarden gaandeweg werden vervangen door een groeiend wagenpark.

De groei van de uitvaartwerkzaamheden

Na de oorlog wilde Van der Stappen zijn bedrijf verder uitbreiden door ook zijn taxiwerkzaamheden weer op te pakken. Er kwam echter ook steeds meer vraag naar vervoer van overledenen. Al snel verzorgde ons bedrijf dit vervoer met 8 gemotoriseerde lijkwagens, die voortdurend bezet waren. Dit kwam mede door de aanwezigheid van het grote streekziekenhuis in Geldrop en door het vervoer van overleden gastarbeiders van Eindhoven naar hun geboorteland.

De overgang van transport naar uitvaartverzorging en rouwvervoer

Bij het 50-jarig jubileum van ons bedrijf, inmiddels overgenomen door zoon Leo, reed oprichter Jan nog altijd als chauffeur van de rouwauto. Het wagenpark was toen inmiddels uitgebreid tot 4 taxi's, 8 rouwauto's en 14 vrachtwagens. De taxi's verzorgden o.a. het 65+ vervoer voor ouderen en het vervoer van ziekenfondsverzekerden in en rond Geldrop.

De jaren daarna groeide vooral de vraag naar het vervoer van overledenen steeds meer. Met dit toenemend rouwvervoer ontstond er ook een groeiende behoefte aan uitvaartverzorging als uitbreiding van de bestaande diensten. Niet lang daarna begon de eerste uitvaartverzorger bij Van der Stappen. In 2003 besloot de directie zich volledig te gaan richten op uitvaartverzorging en rouwvervoer. Het taxi- en personenvervoer werd met al het personeel overgenomen door een ander taxibedrijf.

Verandering van het uitvaartwezen

Zeker de laatste decennia is men anders naar de dood gaan kijken. Het onderwerp is veel minder taboe geworden en de mogelijkheden rondom een afscheid zijn praktisch onbeperkt. De rol van de uitvaartverzorger is door de jaren heen enorm veranderd. Van de mannelijke 'kraai' die alles regelde naar een empathisch en inspirerend persoon, die nabestaanden begeleidt op hun weg naar een mooi afscheid en zich bekommert om de nazorg. Een wereld van verschil waardoor nabestaanden hun verdriet uiteindelijk beter kunnen verwerken. Een mooi afscheid helpt immers als troostrijke herinnering.

In 1997 werd de uitvalsbasis aan de Sluisstraat ingeruild voor een nieuw gebouwd kantoor met alle ruimte voor het groeiend aantal medewerkers, materiaal en auto’s.

Vernieuwend en vooruitlopend

Als eigentijdse uitvaartverzorger vinden wij voorlichting ook erg belangrijk. Met diverse informatieavonden, open dagen en vrijblijvende gesprekken hopen we mensen te stimuleren om na te denken over hun uitvaartwensen en deze vast te leggen. Dat geeft rust en wij weten als geen ander hoe belangrijk het is als een afscheid straks kan worden verzorgd volgens de wensen van de overledene.

Onze inspanningen worden ook geregeld beloond door waardering uit onverwachte hoek. Zo wonnen wij in 2006 de Funeral Award met onze informerende Uitvaartfilm en werden we Ondernemer van het jaar in 2010.

Als bedenker van de hand- of gelaatsafdrukken als blijvende herinnering kregen we zelfs internationale aandacht, o.a. van CNN.

Samenwerking in uitvaartverzorging met Yarden

Rondom het toenmalige 75-jarige bestaan is er gekozen voor een samenwerking met Yarden. Samen met Yarden staan we nog sterker in het uitvaartwezen en hebben we nog meer te bieden, zoals uitvaartverzekeringen en voorlichting. Inmiddels kunnen we u de keus bieden uit 5 sfeervolle uitvaartcentra en 7 vestigingen met professionele en meelevende medewerkers. Zo bieden we u alle mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaart, op de locatie die u wenst.

Lokale betrokkenheid

Lokale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. We werken altijd met een team van uitvaartverzorgers, die de lokale gebruiken en mogelijkheden kennen. Zij worden ondersteund door een kleinschalig team van professionals. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat uitvaartverzorging in diverse dorpen gehandhaafd bleef, dankzij de bedrijfsopvolging van Els de Wit uit Valkenswaard, PCU uit Eindhoven, Pierre Vos uit Budel, Toon Broers uit Budel, Saelmans uit Weert, Van Herk uit Valkenswaard, Swinkels uit Nuenen en Van de Molengraft uit Eindhoven.

Onveranderde accuratesse en hoogwaardige dienstverlening in uitvaartverzorging

Door de jaren heen bleef uw waardering voor onze accuratesse en hoge niveau van dienstverlening ongewijzigd, ondanks alle veranderingen. Wij blijven er alles aan doen om deze te behouden, ook in de komende jaren.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.