Sigrid Hielkema RU

Uitvaartverzorgster Nuenen, Gerwen, Nederwetten

"Goed afscheid kunnen nemen is belangrijk"

"Na een overlijden komt er zeer veel op nabestaanden af. Door alle emoties is het vaak moeilijk de juiste beslissingen te nemen, zeker onder tijdsdruk. Mensen zijn vaak door de schok te verdoofd of te vermoeid om de uitvaart de persoonlijke invulling te geven die juist zo mooi en waardevol is. Ik zie het als mijn taak om mensen hierin te begeleiden. Indien gewenst, bespreek ik de uitvaartwensen al voor het overlijden. Dit geeft ook rust aan de nabestaanden, omdat ze weten dat de uitvaart helemaal naar wens van de overledene zal worden verzorgd. Indien er geen uitvaartwensen vooraf besproken zijn, draag ik passende voorstellen aan ter inspiratie. Ik hoop zo samen met de nabestaanden de sfeervolle persoonlijke uitvaart te verzorgen, die past bij de overledene. Daarbij probeer ik nabestaanden actief bij de uitvaart te betrekken omdat ik weet hoe belangrijk dat is voor hun rouwverwerkingsproces. Natuurlijk is dat moeilijk. Mensen willen er vaak niet aan denken. Wanneer het toch lukt om zelf een gedicht of een brief voor te dragen tijdens de uitvaart, is dat vaak een hele overwinning voor de nabestaanden. Op zo'n moment ben ik trots dat ik een steentje heb kunnen bijdragen aan een waardig afscheid." 

Geweldige steun!

Door Sigrid's rustige manier van doen had ik er alle vertrouwen in dat het een goed afscheid zou worden. Alles werd op kalme wijze door haar in goede banen geleid, zodat ondanks onze tegenstellingen iedereen zijn/haar aandeel kon inbrengen. Sigrid was echt een geweldige steun!

Meer reacties lezen


Zelf een ervaring insturen?
Vult u dan het formulier in. Naam en woonplaats zijn niet verplicht. Dank alvast voor uw reactie!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.