Kinderen en Uitvaart

Tegenwoordig zien we steeds vaker kinderen bij een uitvaart, meestal in een actieve rol. Ze steken bijvoorbeeld kaarsjes aan, leggen een tekening bij de overledene of maken muziek. Voor u als ouder kan het een lastige beslissing zijn om uw kind wel of niet te betrekken bij het afscheid. Het aanwezig zijn bij een afscheid kan juist helpen bij de verwerking van het verlies. Onze uitvaartverzorger kan met uw goedvinden uw kind op een natuurlijke en verantwoorde wijze betrekken bij het afscheid. Met het prachtig geïllustreerde werkboek 'Dag lieve ….' kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd zelf een tastbare herinnering maken aan hun overleden dierbare.

Het afscheid van een kind

Hoewel het steeds minder vaak voorkomt, gebeurt het helaas nog te vaak dat we afscheid moeten nemen van een baby of kind. Wij zoeken dan samen met de ouders naar een gepaste wijze om afscheid te nemen. Een speciaal kistje of mandje, passende teksten en illustraties, ballonnen, een treurclown en speciale muziek zijn een paar mogelijkheden om dit zo persoonlijk mogelijk te maken. Als u wilt dat uw kind thuis blijft tot de uitvaart, helpt van der Stappen uitvaartverzorging u graag met alle voorzieningen. Indien u dat wenst, wordt u begeleid door een uitvaartbegeleidster.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.