Begraven

Bij de keuze tussen cremeren of begraven kiest iets minder dan de helft voor begraven. Diverse nabestaanden ervaren o.a. het volgende als positief bij een begrafenis:

  • Een natuurlijk en geleidelijk afscheid.
  • Het gevoel dichtbij hun overleden dierbare te kunnen zijn.
  • De mogelijkheid van een familiegraf.

Graf en grafmonument

Op veel begraafplaatsen mag u zelf een plaatsje kiezen. Hield uw overleden dierbare van licht en warmte en kiest u daarom voor die plaats in de zon? Of vindt u het juist fijn bij dat bankje, zodat u nog vaak in de buurt kan zitten, in de schaduw van die sfeervolle boom? Uw uitvaartverzorger wijst u graag op alle mogelijkheden zodat u de mooiste rustplaats kunt kiezen.

Bij een graf krijgt u te maken met kosten voor het gebruik en onderhoud, die per gemeente kunnen variëren. Uw uitvaartverzorger van van der Stappen uitvaartverzorging kan u precies informeren over de kosten en mogelijkheden per begraafplaats.

Aanschaf en plaatsing grafmonument

Op sommige begraafplaatsen vindt u prachtige standbeelden en zuilen als grafmonument, die elk graf persoonlijk maken. Op andere begraafplaatsen treft u een strakke, bijna militaristische opstelling van eenduidige kruizen, ook weer mooi door de eenvoud.

Als u kiest voor een begraafplaats is het verstandig te vragen naar de regels voor grafmonumenten. Ook het aanbod in prijs, kwaliteit en garantievoorwaarden van grafmonumenten varieert enorm. U heeft alle tijd om de juiste keuze te maken want wij zorgen er met een tijdelijk naamplaatje voor dat uw dierbare nooit anoniem begraven ligt. Wij helpen u graag bij het zoeken naar de juiste, persoonlijke steen of het meest gepaste monument.


Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.