Opbaren en kist sluiten

Na de verzorging wordt uw overleden dierbare opgebaard. Letterlijk betekent dit 'Op een baar leggen'. Tegenwoordig betekent het dat de overledene op een bed of in een kist wordt gelegd, zodat men afscheid kan nemen. Dit kan zowel in een uitvaartcentrum als thuis.

Opbaring in uitvaartcentrum van der Stappen uitvaartverzorging

In onze uitvaartcentra in Geldrop-Mierlo, Cranendonck, Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard kunt u uw dierbare doorlopend of op vaste tijden bezoeken. Indien u kiest voor doorlopend bezoek verblijft uw overleden dierbare in een 24-uurs kamer. Deze kamer kunt u persoonlijk maken met foto's en dingen van thuis. U krijgt een sleutel en heeft zo onbeperkt toegang tot deze kamer. U kunt ook kiezen voor bezoek op vaste tijden. Tijdens de bezoekuren verblijft uw dierbare in een sfeervolle kamer, waar u bijvoorbeeld ook andere belangstellenden kunt ontvangen om afscheid te nemen. In dat geval zorgen we er uiteraard voor dat u altijd alleen met uw genodigden in het uitvaartcentrum bent. Om de intimiteit te waarborgen, zijn er nooit twee rouwbezoeken gelijktijdig.

Thuisopbaring

Steeds meer mensen willen dat hun overleden dierbare de laatste dagen thuis verblijft. De huiselijke en persoonlijke sfeer in de eigen vertrouwde omgeving wordt als zeer prettig en intiem ervaren. Als u kiest voor deze vorm van afscheid, kunt u nog zeer intense en mooie dagen beleven, die straks kunnen meehelpen in de verwerking van uw verdriet. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat het afscheid thuis goed verloopt. Wij beschikken over alle benodigdheden en controleren dagelijks of alles nog naar wens verloopt. Het is ook mogelijk dat uw dierbare een paar dagen thuis verblijft en daarna naar het uitvaartcentrum wordt vervoerd. 

Kist sluiten

Als u samen met uw familie de kist sluit, geeft dat een onbeschrijflijk gevoel van intimiteit en verbondenheid. U ziet immers als laatste uw overleden dierbare; u sluit gezamenlijk een gedenkwaardige periode af. Het is een moment dat u nooit meer zult vergeten. Indien u dit liever niet zelf doet, verzorgen wij dat uiteraard voor u.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.