Afscheidsceremonie

De afscheidsceremonie is het moment waarop u echt afscheid neemt. Tijdens deze afscheidsceremonie kunt u door woord, beeld en muziek de aanwezigen nogmaals laten ervaren hoe uw overleden dierbare in het leven stond. Misschien heeft uw dierbare u laten weten hoe de uitvaart ingevuld moet worden. Als dat niet zo is, is het aan u. Wij helpen u graag daarbij. We kennen de lokale mogelijkheden en kunnen dankzij onze jarenlange ervaring u diverse suggesties doen. Al uw wensen en verhalen vormen de inspiratie voor een unieke en persoonlijke uitvaart, waarin iedereen uw dierbare zal herkennen. 

Muziek tijdens de uitvaart

Welke muziek kiest u bij binnenkomst bij de uitvaart, na een emotionele tekst, bij een moment van overweging, bij het afscheid? Persoonlijk, ontroerend, verdrietig, luchtig; u bepaalt de sfeer door uw muziekkeuze. Het kan best lastig zijn om een keuze te maken uit de ontelbare muziekstukken. Maar misschien had uw dierbare wel een favoriete zanger? Of hield hij of zij van klassiek pianospel? Wij kunnen u helpen bij de keuze van passende persoonlijke muziek. Als uw voorkeur uitgaat naar livemuziek kunnen we u daarvoor suggesties doen. Als u dat wilt, nemen we samen de tijd om een goede muziekkeuze te maken. Dat vinden wij belangrijk omdat muziek een van de meest sfeerbepalende elementen van een persoonlijke uitvaart is.

Toespraken tijdens de uitvaart

Een persoonlijk woord is mooi tijdens de uitvaart. Dat kunnen herinneringen zijn, een levensloop of een anekdote; eigenlijk alles wat iets zegt over uw dierbare of over een gevoel dat iemand met uw dierbare heeft. U kunt daar mensen voor vragen, zoals de beste vriend of werkgever maar vaak vragen eventuele sprekers zelf aan u of ze wat mogen zeggen. Zelf kunt u natuurlijk ook uw dierbare nog een laatste keer toespreken of de aanwezigen bedanken voor hun komst en medeleven. Onze uitvaartverzorger kan u advies geven om uw tekst rustig en verstaanbaar uit te spreken. Als u liever toch niet in het openbaar spreekt, nemen we dat graag van u over. We kunnen ook de volgorde van sprekers regisseren en hen aankondigen. Samen met u vullen we het afscheid zo bijzonder en persoonlijk mogelijk in.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.