Grafmonument en asbestemming

Op sommige begraafplaatsen vindt u prachtige standbeelden en zuilen als grafmonument, die elk graf persoonlijk maken. Op andere begraafplaatsen treft u een strakke, bijna militaristische opstelling van eenduidige kruizen, ook mooi door de eenvoud. Als u kiest voor een begraafplaats is het verstandig te vragen naar de regels voor grafmonumenten. Ook het aanbod in prijs, kwaliteit en garantievoorwaarden van grafmonumenten varieert enorm. U heeft alle tijd om de juiste keuze te maken want wij zorgen er met een tijdelijk naamplaatje voor dat uw dierbare nooit anoniem begraven ligt. Wij helpen u graag bij het zoeken naar de juiste, persoonlijke steen of het meest gepaste monument.

Asbestemming

Vier weken na de crematie mag u de as ophalen bij het crematorium. Volgens de wet moet de asbestemming plaatsvinden naar de (vermoedelijke) wens van uw dierbare. Als deze wens niet bekend is, beslist u hierover met de eventueel andere nabestaanden. Mogelijk was het de wens van uw dierbare om de as uit te strooien in het wandelbos of bij de zee, waar u samen van de prachtigste zonsondergangen genoot. Of misschien wilt u dat de as van uw dierbare wordt bijgezet in het familiegraf of columbarium. Steeds meer mensen kiezen er voor om as thuis te bewaren in een mooie urn of een beetje as bij zich te te dragen in een persoonlijk herinneringsieraad. Onze uitvaartverzorger kan u precies vertellen wat er wettelijk allemaal mogelijk is. Zo weet u ook zeker dat u op de gekozen locatie in alle rust mag uitstrooien.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT ¬†Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.