Verdriet als inspiratiebron, het is mogelijk!

Het verdriet na een overlijden van een dierbare kan u raken als een mokerslag. Het inspirerende verhaal van Maaike en John die na verloop van tijd hun enorme verdriet langzaam omzetten naar een positief eerbetoon aan hun overleden dochter kan dan mogelijk wat hoop geven op wat licht in de toekomst.

Als je wereld instort

Maaike en John verloren in 2014 totaal onverwacht hun allerliefste en enigst kind Loes, pas 10 jaar oud. De schok was enorm en het verdriet immens. “Lamgeslagen en niet in staat om iets te doen. Je wereld stort in en je vertrouwen in alles om je heen verdwijnt totaal,” aldus Maaike. Werken ging niet meer. En hoewel het gezin eerder verre reizen maakte om samen de wereld te ontdekken, durfde Maaike daarna lange tijd niet meer alleen naar buiten. Het verdriet en de onzekerheid waren te groot.

Afleiding

John stimuleerde Maaike na verloop van tijd om haar gedachten te verzetten, zoals hij dat ook probeerde met verschillende hobby's. Het enige waar Maaike toen echt zingeving in vond, waren kaarsen; elke dag brandde zij een groot aantal voor haar lieve Loes. De stap om zelf kaarsen te gaan maken ging vanzelf, zeker omdat Maaike iets moois wilde doen met de kaarsresten van het afscheid. Ze besloot deze een nieuw leven te geven en dat was het begin van haar kaarsenlijn 'Luz para Loes', Spaans voor 'Licht voor Loes'.  Maaike vond het fijn om iets om handen te hebben en zo werd het maken van kaarsen in die tijd een mooie afleiding, waarbij ze de eindproducten meegaf aan het bezoek, als lichtpuntje voor Loes.

Ter nagedachtenis aan Loes

Toen de vraag bleef toenemen en veel mensen wilden helpen om echt iets met deze unieke kaarsen  te doen, startte Maaike haar webshop www.kaarsvoorjou.nl. Hier verkoopt ze haar handgemaakte kaarsen met persoonlijke teksten zoals 'Voor jou' en 'Herinner mij'. Een deel van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Het goede doel waar Loes zich ook al voor inspande, zo jong als ze was.

Op deze moedige, hartverwarmende wijze houden Maaike en John het licht rondom Loes levend, in de herinnering én in de realiteit.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.