Komt u ook naar de Samenloop voor Hoop?

Samenloop voor Hoop: Een hartverwarmend evenement, waarbij er 24 uur gewandeld wordt op een uitgezet parcours. De Samenloop is een landelijk initiatief volgens het Amerikaanse concept 'Relay for Life' en vindt op diverse data plaats in veel gemeentes, zoals Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. De opbrengst gaat naar het KWF voor onderzoek tegen kanker.

Onderzoek tegen kanker

Onderzoek blijft nodig, als we deze ziekte willen stoppen. Daarnaast is Samenloop voor Hoop ook hartverwarmend en maakt het de ziekte nog meer bespreekbaar. Alle deelnemers en bezoekers voelen zich op een bijzondere manier verbonden. Het doel raakt ons allen want iedereen kent immers wel iemand die vecht tegen kanker of de strijd helaas heeft verloren. Daarom lopen wij als organisatie mee. Om stil te staan bij kanker. We kozen voor deelname aan Samenloop voor Hoop Geldrop-Mierlo, omdat hier ons hoofdkantoor is gevestigd.

Ook het leven vieren

Naast alle emoties rondom deze ziekte is er bij alle wandelestafettes in het land ook ruimte om het leven te vieren. Dat gebeurt met diverse muziekoptredens, braderieën en verschillende ceremonies waarbij iedereen van harte welkom is. 

Openingsronde

Zo worden overal tijdens de Openingsronde de survivors, die kanker hebben of hebben overwonnen, verwelkomd. Zij zijn de helden van de dag en ontvangen na hun wandeling de paarse anemoon, het survivorssymbool van Samenloop voor Hoop.

Kaarsenceremonie

De vele kaarslichtjes langs het parcours geven 's avonds letterlijk licht in de duisternis. Symbolisch voor de gang van de vele patiënten, in het duistere parcours van de ziekte maar omringd door hoop en licht.

Slotronde

Na 24 uur wandelen volgt de feestelijke slotronde en wordt de cheque met het eindbedrag overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

De KinderLoop voor basisschoolleerlingen

Naast de wandelestafette is er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten, die kinderen al op jonge leeftijd attent maakt op het belang van samen strijden voor een goed doel.

U komt toch ook?

Loopt u ook mee of komt u een kijkje nemen? De Samenloop Geldrop-Mierlo is op 9-10 juni en in Valkenswaard op 23-24 juni. U bent van harte welkom. Samen met u willen we een klein steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker!

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.